• сряда, 23 ноември 2022
  • 374 преглеждания

Заключителен семинар по Програма Еразъм+ се проведе в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”

В СПГ „Алеко Константинов” се проведе заключителен семинар, на който ученици и педагози представиха осъществените дейности по проект 2021-1-BG01-KA121-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”.

Гости на събитието бяха доц. д-р Христо Сирашки – директор на Център за професионално обучение към СА „Димитър А. Ценов”, Сашка Георгиева – инспектор в Център професионално обучение към СА „Димитър А. Ценов”, Таня Ликова – главен експерт „Култура” в Община Свищов, Искра Гайдарова – директор на Център за обществена подкрепа – Свищов, родители, служители и ученици.

На събитието инж. Веска Николова - Директор на СПГ „Алеко Константинов” поздрави участниците в проекта за техните постижения и за придобитите знания и умения по време на проведените мобилности в Берлин (Германия) - за професия „Техник на компютърни системи”, Римини (Италия) - за професия „Ресторантьор” и Малага (Испания) - за педагози. Тя използва възможността да запознае присъстващите с предстоящите дейности по Проект 2022-1-BG01-KA121-VET-000063872 „Eвропейски опит за професионално образование и обучение”, който гимназията ще изпълнява през учебната 2022/23 година.

От училището изказаха благодарност на гостите, уважили събитието. А на доц. д-р Христо Сирашки за приветствието, с което поздрави инж. Веска Николова за възможността, която предоставя на възпитаниците на гимназията да провеждат производствената си практика в чужбина и на педагозите да черпят от европейския опит в сферата на образованието.

В края на събитието всички имаха възможността да се насладят на кулинарните умения на младите ресторантьори в сферата на италианската кухня, които са придобили по време на практиката си в Римини, Италия.

 

По информация на СПГ „Алеко Константинов“