• понеделник, 02 октомври 2023
  • 206 преглеждания

В трето поредно първенство свищовските състезатели от Школата на Митко Божанов са сред най-добрите отбори по кудо в България

На 1 октомври в град Бургас се проведе Национален турнир за купа „Бургас“. Състезателите от свищовската школа, с треньори Владимир Божанов и Митко Божанов, заслужиха 10 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.

Спортистите участваха в две дисциплини. По правилата на кудо, златни медали спечелиха: Габриел Йорданов, Мариян Кроснаков, Божидар Ганев, Калоян Кирилов, Зарина Иванова, Владислав Георгиев, Виктор Пенчев и Илияна Георгиева.

Със сребърни медали бяха наградени: Лъчезар Теодосиев и Александър Костов.

С бронзови медали се завърнаха: Сияна Георгиева и Александър Трифонов.

Останалите награди бяха заслужени при участие в борба на земята, по правила подобни на бразилското джиу джицу. Това е съвсем нова дисциплина за школата. През цялото лято състезателите се бориха и изучаваха техники от джиу джицу, като тренираха по два пъти на ден. В надпреварата по тези правила участваха седем борци: Божидар Ганев и Владислав Георгиев, които заслужиха златни медали; Габриел Йорданов, Александър Трифонов, Александър Костов и Зарина Иванова, които се накичиха със сребърни отличия; и Виктор Пенчев със сребърен медал.

Подготовката по тези правила предстои да продължи с още по-голямо усърдие, като техниките от джиу джицу и граплинг ще се изучават от всички в школата.

В трето поредно първенство организирано от Българска кудо федерация, състезателите на Митко Божанов са сред най-добрите отбори по кудо в България.

Отборът повтори успеха си от Държавното по кудо в Харманли, по време на което заслужи 10 златни 5 сребърни 1 бронзов медал. Което беше пък след купа „Сопот“, където бяха спечелени 11 златни 6 сребърни и 3 бронзов медала.

Подготовката продължава за предстоящите лагери, изпити и състезания.

 

По информация на Митко Божанов