• понеделник, 23 декември 2019
  • 304 преглеждания

В навечерието на Рождество Христово коледарчета благословиха кмета на община Свищов и служителите в общинската администрация

      В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, коледарчета от ДГ «Слънчо»  бяха скъпи гости на кмета на Свищов и служителите в общинската администрация.
Малките коледари бяха посрещнати от общинското ръководство в Гербовата зала, където под вещото ръководство на своя „станеник“ и своите възпитатели извършиха ритуал по коледуване, пеейки традиционната песен «Стани ми, стани нине». С народни песни и наричания за здраве, и берекет коледарчетата благословиха домакините за предстоящата година. Кметът на Свищов благодари за оказаната чест, а колегите му зам.-кметове закичиха гегите на малките коледари с кравайчета. Генчо Генчев не забрави да поздрави и учителите за това, че съхраняват и предават традициите на децата, защото именно чрез тях те ще пребъдат в бъдещето.
Както всяка година, ръководството на община Свищов се беше подготвило с вкусна почерпка, която зарадва малките коледари.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ