• петък, 05 август 2022
  • 677 преглеждания

Управителят на „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж. Димитър Владов изпрати поздравителeн адрес до кмета на Свищов д-р Генчо Генчев

Управителят на „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж. Димитър Владов изпрати поздравително писмо до кмета на Свищов д-р Генчо Генчев по повод Десетото издание на МФФ „Фолклорен извор“, в което искрено го приветства за неговата всеотдайност като кмет на община Свищов и адекватните усилия, които през годините полага за решаване на проблемите във ВиК сектора на територията на Община Свищов.

В поздравителния адрес се казва:

„Уважаеми г-н Генчев,

Като кмет на с. Царевец в предишни периоди, Ви поздравявам с провеждането на Десетото издание на Международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. Използвам случая да Ви поздравя най-искрено за Вашата всеотдайност и адекватно решаване на проблемите във ВиК сектора в община Свищов.

През 2017 г. ВиК „Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново прие инфраструктурата на територията на община Свищов, която беше в незавидно състояние. Благодарение на ежедневните усилия на общинския съвет – г-н Генчо Генчев, съвместно с дружеството, към днешна дата нещата изглеждат в значителна степен подобрени.

Факт е, че през последните няколко години Община Свищов полага активни усилия в търсенето на възможности за осигуряване на нормални условия за живот на своите граждани. Продължава да изготвя инвестиционни проекти и да търси източници на финансиране за населените места, където амортизиралата водопреносна мрежа е в крайно критично състояние, отчитайки подмяната ѝ без повече отлагане.

И най-важното – успява! Почти цялата водопроводна система в гр. Свищов е подменена, както и в селищата.

През 2018 г. и през 2020 г. са подменени участъци от довеждащия водопровод Вардим – Свищов по ул. „Черни връх“ и ул. „Люлин“ с финансово участие на общината с обща дължина 2100 метра.

През 2019 г. е реализиран проект, финансиран от Община Свищов, в разпределителната мрежа на гр. Свищов. Подменени са 43 броя улици с обща дължина 11 050 метра.

През 2020 г. и 2021 г. е реализиран друг проект, също финансиран от Община Свищов, отново в разпределителната мрежа на града. Подменени са 29 броя улици с обща дължина 7500 метра.

В резултат на извършените дейности80% от уличните водопроводи на гр. Свищов са подменени, което доведе до намаляване на загубите в разпределителната мрежа с 40%.

В населените места на общината през последните години също са изпълнени инвестиционни проекти, изцяло финансирани от Община Свищов.

През 201 г. в с. Хаджидимитрово са подменени 3200 метра от уличните водопроводи. През 2021г. и 2022 г. са подменени довеждащите водопроводи на четири населени места – с. Морава, с. Хаджидимитрово, с. Козловец и с. Драгомирово с обща дължина 7000 метра.

Към днешна дата предстои реализирането на инвестиционен проект в размер на близо 600 хил. лева в партньорство между Община Свищов и „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново, за подмяна на хранителен водопровод за с. Българско Сливово с дължина 2400 метра.

Още веднъж ръководството на „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново, изказва своята благодарност за съвместните усилия и за трайното подобряване на инфраструктурата в община Свищов.

Гражданите на община Свищов трябва да се гордеят, че имат такъв динамичен и загрижен за тях общински кмет – г-н Генчо Генчев.

Вярвам, че и занапред с общи усилия, с устременост и последователност ще успеем да останем отдадени на призванието си в защита на хората, техните семейства и поминък.

Г-н Генчев, пожелавам на Вас и на Вашите съграждани здраве, лични и професионални успехи и бъдещи добротворни начинания!

Инж. Димитър Владов,

Управител на "ВиК Йовковци“ ООД

август 2022 г.“

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ