• сряда, 07 октомври 2015
  • 159 преглеждания

Учителката Оля Михова от СОУ „Николай Катранов” спечели международен проект по програма Еразъм+

Оля Михова - преподавател по английски език в начален и прогимназиален етап, спечели партньорско участие в международен проект по програма Еразъм+, секторна Коменски. Проекта „Запознаване с нашите страни - ние сме обединени в Европа” на стойност 21 546,00 евро с екипи от училища от Полша - гр. Побезка, Турция - гр. Истамбул и Гърция - гр. Родос.
Основните теми на проекта са: традиции, обичаи, фолклор, традиционни песни и танци, ястия и напитки, спорт и игри от нашето детство. Основни дейности са: организиране на викторини по дадените теми, изработване на кулинарна книга с рецепти, участие в познавателни игри свързани с историята, традициите и обичаите на отделните държави, организиране и участие в спортни мероприятия и турнири, споделяне на методически похвати и методи в обучението по история, география, изобразително изкуство, музика и спорт. Крайни продукти, които партньорите трябва да представят са: уеб сайт и лого на проекта, кулинарна книга, CD и DVD с традиционни песни и танци на партньорските страни, две електронни книги „Красотите на нашите държави”, и „ Нашият приказен свят”.
Първата работна среща по проекта ще бъде в България, през месец февруари в СОУ „Николай Катранов”, гр. Свищов.
На госпожа Михова, екипа от учители и ученици, с които ще изпълнява дейностите по проекта, пожелаваме успешна и ползотворна работа нови международни приятелства и “nice travels”!
 
По материал на в. „Дунавско дело“