• петък, 19 април 2024
  • 144 преглеждания

Ученичка от Свищовската професионална гимназия спечели специална награда за най-креативен дизайн в Национално състезание „Млади таланти в модата“

От 15 до 17 април 2024 г. Варна се превърна в център на младежката мода и красота, където се развихри забележителна модна фиеста. В морската столица отбори от 21 професионални гимназии се срещнаха в културно-развлекателния комплекс „Морско казино“, където се проведоха Национално състезание „Млади таланти в модата“ и Национално състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

Организатор на Национално състезание „Млади таланти в модата“ е МОН с партньори Българска асоциация за текстил, облекло и кожи и НАУМ „Росица Иванова“. Домакин на състезанието е ПГ по текстил и моден дизайн - гр. Варна. Състезанието традиционно се провежда в три категории: „Модно ревю“, „Сръчни ръце“ и „Художествена скица“.

Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ участва с модел, който е плод на таланта и креативността на Ванеса Рахмиева - категория „Художествена скица“. Моделът на гимназията Толга Ахмедов - категория „Модно ревю“, дефилира уверено по модния подиум, възприет като превъплъщение на ексцентричния пират Джак Спароу – символ на свободолюбив и приключенски дух. Той разказа пред новинари от Нова телевизия за замисъла на модела и за емоциите от участието си в престижното състезание.

Участниците в категорията „Сръчни ръце“ имаха за задача да изработят две яки с отделно скроено столче, при което нашата участничка Беатрис Бисерова се представи достойно.

Модната фиеста на младите свищовски таланти в морската столица приключи със специална награда за най-креативен дизайн. Тя бе връчена от доц. Капка Манасиева от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ на авторката на модела - Ванеса Рахмиева.

Аплодисменти за Ванеса, с която се гордее Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ и нека да продължава да твори с емоция и въображение в света на модата! Аплодисменти за ръководителя на екипа инж. Минко Николов за всеотдайността му към младите хора, за енергията и устрема, с които ги мотивира да покажат най-доброто от себе си! Поздравления за успеха на нашите състезатели!

 

СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов