• вторник, 05 декември 2023
  • 193 преглеждания

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Свищов отбеляза своя 10-годишен юбилей

На 1 декември с тържествена церемония в салона на Първо българско читалище, бяха отбелязани 10 години от основаването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в град Свищов. Директорът на Центъра Десислава Йорданова произнесе празнично слово, в което благодари на своите колеги и потребителите на услугата за добрата съвместна работа, а към общинското ръководство изрази своята признателност за свободата, доброто отношение и подкрепата, която оказват на целия екип, за да могат спокойно да творят и надграждат своята дейност.

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев и ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова също отправиха своите поздравителни слова към директора и целия екип на услугата за добрата им работа през годините, и подчертаха значението на социалните дейности за обществото. Община Свищов е сред общините, които предлагат най-широк спектър от социални услуги и това ще продължи да бъде така, като предстои да бъдат добавени и нови такива, споделиха още представителите на общинското ръководство.

По случай 10-та годишнина на Центъра за социална рехабилитация и интеграция беше представена мултимедийна презентация, със снимки от проведените през годината 10 еко инициативи, организирани именно по повод кръглата годишнина. Чрез тях екипът и потребителите на услугата изразиха своята съпричастност към необходимостта от опазване на околната среда. След това, бяха обявени имената на наградените участници във фотоконкурса на ЦСРИ – Свищов „Моята еко инициатива“, като с първа награда бе удостоена Детска градина „Чиполино“.

Празникът завърши с церемония по награждаването на потребителите и връчване на грамоти за „Силна воля и борбеност“.

За финал, потребителите и специалистите от ЦСРИ – Свищов се събраха заедно на сцената, за да бъдат поздравени с прекрасното изпълнение на Първи български хор „Янко Мустаков“ , с диригент Елизабет Людмилова и Веселина Митева, хормайстор Корнелия Чекелева и корепетитор Елена Колева. За доброто настроение по време на цялото тържество се погрижиха също музикалните таланти от клуб „Естрада“, с худ. ръководител Антоанета Георгиева и децата от школата по изкуствата „Стефка Филипова“ при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“, с преподаватели Габриела Роденова и Бисера Друмева.