• петък, 24 март 2023
  • 1571 преглеждания

СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ УЧАСТВА В КАМПАНИЯТА ,,ИСКАМ ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН… РЕЦИКЛИРАЙ МЕ!‘‘

В периода 13 - 18 март 2023 г. СУ ,,Н. Катранов‘‘ гр. Свищов организира редица събития сред своите ученици, включвайки се в инициативата на Global Recycling Foundacion по повод Световния ден на рециклирането и традиционната тема ,,Герои на рециклирането‘‘, която в България се координира от сдружение BG Бъди активен, като част от тазгодишната кампания ,,Искам да съм полезен… Рециклирай ме!‘‘.

Учениците от всички възрастови групи се включиха в най-различни инициативи, с които допринесоха за разпространението на информацията относно ползите и начините за рециклиране.

Най-малките изготвиха различни битови продукти с помощта на вече използвана пластмаса, други сътвориха облекла от рециклирани материали. Учениците от прогимназиален етап подготвиха информационни брошури, които после раздаваха на ученици, учители и родители.

В края на седмицата, в резултат на обявените по класове акции за събиране на отпадни материали, успяхме да съберем и да предадем 160 кг пластмаса и 250 кг хартия за рециклиране.

Мисията ни бе да успеем да мотивираме учениците и учителите да се включат в тази глобална кампания и да ги провокираме да мислят повече за околната среда и своя принос в опазването ѝ. Спрямо добрите резултати на база събраното количество, смятаме, че успяхме да изградим в нашата училищна общност загриженост към природата и света около нас!

Ще продължаваме да се ангажираме с различни кампании за опазване на околната среда и занапред и се надяваме да успеем да поставим началото на едно по-добро общество с глобална еко насоченост!

 

СУ "Николай Катранов"