• вторник, 09 април 2024
  • 180 преглеждания

Проектът за ремонт на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свищов бе номиниран сред най-добрите проекти в областта на архитектурата в България

Проектът „Ремонт, реставрация, реконструкция и възстановяване на църква "Св. Св. Кирил и Методий", финансиран съвместно от Община Свищов и Великотърновската света митрополия, с благословията на Н. В. Пр. Великотърновския митрополит Григорий, и изработен от Арт Проект ЕООД, д-р. арх. Милен Маринов, бе номиниран сред най-добрите проекти в областта на архитектурата в България.

Номинацията бе излъчена в конкурса ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS, който поставя в светлината на прожекторите качествената архитектура, поощрява стойностните проекти, смелите и иновативните идеи. В юбилейното издание на конкурса под мотото „10 години в подкрепа на креативността”, в основните направления „Архитектура“ и „Урбанизъм, ландшафтен дизайн и градска среда“, участваха 99 проекта в 18 категории, разделени в три основни групи.

Церемонията по награждаването ARCHINOVA 2023 се проведе на 4 април в Интер Експо Център в София, в рамките на Архитектурно-строителната седмица и в присъствието на близо 900 гости.