• вторник, 24 май 2022
  • 74 преглеждания

Поздрав по повод 24 май от председателя на Общински съвет - Свищов д-р Кристиян Кирилов

Уважаеми дейци на българската култура и образование,

скъпи съграждани,

Приемете най-искрени поздрави по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

В деня на най-светлия български празник приемете от мое име и от името на Общински съвет – Свищов искрени благодарности за Вашия личен и професионален принос към съхраняването на българското образование, култура и просвета! Всеотдайните усилия на всеки един учител, читалищен деятел и съвременен будител са онова огънче любознателност, което разпалва в сърцата на идните поколения любов към науката и знанията, и преданост към Родината. Вярвам, че именно тези усилия пазят светлата ни историческа памет жива!

24 май е дата, на която с гордост споменаваме имената на светите братя Кирил и Методий и с преклонение отбелязваме просветното им дело, но е и дата, на която отдаваме дължимото внимание към бележитите личности, оставили светъл отпечатък върху културния и просветен подем на народа ни през вековете. Сред тях са имената на Алеко Константинов, Цветан Радославов, Георги Атанасович, Димитър Ценов, Димитър Хадживасилев, Филип Сакелариевич, Филип Станиславов, Иван Шишманов, Николай Павлович и редица други.

Тези светли имена са наш житейски пример и наш синовен дълг е да тачим паметта им. Като техни достойни синове, нека пазим чистотата на българското слово и продължим завета на нашите предци!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Кристиян Кирилов

Председател на Общински съвет – Свищов