• вторник, 24 декември 2019
  • 290 преглеждания

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод предстоящите коледни и новогодишни празници

Дните на Рождество Христово и настъпването на Новата година са най-прекрасното време, защото сме с любимите хора, с които споделяме радости и тревоги. В кратките мигове на празника намираме време да погледнем назад и да открием грешките, допуснати по дългия и невинаги лесен път, да извлечем поуки от преживяното, да тъжим от загубата на добрите хора – отишли си от нас завинаги, и да се радваме на всичко, което имаме, защото често пъти ни е напълно достатъчно, за да бъдем щастливи.
Изминалата година ни поднесе много изпитания в обществен план. На Община Свищов ѝ се наложи да се справя с поредица от критични ситуации и природни бедствия, които преодоляхме навременно и адекватно. Паралелно с изпитанията, успяхме да реализираме много полезни инициативи и добри проекти, допринасящи за подобряването на жизнената среда. Резултатите са в полза на градоустройството, образованието, културата, здравеопазването, социалните дейности и др. С 2019 година отмина един цял мандат и започна нов. За изминалите четири години равносметката беше направена от вас – гражданите на нашата община. Резултатите на местните избори за кмет бяха оценката, която вие написахте на местното управление. Благодаря, че оценявате усилията на мен и моя екип да съграждаме и да вървим напред. Благодаря за огромното доверие, което ми гласувахте отново и ще продължа да работя, за да го оправдая.
Но идват празничните дни… повечето имаме щастието да ги посрещнем в семейна обстановка, с обичаните хора и приятели. Хиляди други ще бъдат далеч от родните места, а някои ще ги посрещнат самотни и в недоимък. Нека в тези мигове и във всичките дни от следващата година да не забравяме за тях, и да отворим сърцата си за доброто. Нека Бог да дари на всички ни много здраве, духовни и физически сили, мъдрост, и успех във всичките ни добри начинания!
 
Пожелавам Ви весели Рождественски и Новогодишни празници!
 
 
Генчо Генчев
Кмет на община Свищов