• вторник, 14 ноември 2023
  • 358 преглеждания

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ взе участие в урок по родолюбие в град Русе

И през тази година продължават да се провеждат, станалите традиционни за ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов, уроци по родолюбие. Под вещото ръководство на учителя по история Альоша Кушлов, учениците имат възможност да изучават историята на България и на своя роден град Свищов, по нетрадиционен начин, извън училищната среда, а именно чрез включването им в редица практически дейности.

Повод за поредния урок по родолюбие е поканата, която получи единствено от Свищов ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев“, за участие в проект ,,Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“, на сдружение ,,Български щит“ от Русе.

Група от 15 ученици участва в планираните дейности по проекта. Учениците участваха в т. нар. народни игри и въпреки лошото време се представиха достойно. Те посетиха Къща музей „Баба Тонка“, както и къща-музей „Захари Стоянов“, където изслушаха беседа на тема ,,Русе – дом на будители и възрожденци“. По-късно посетиха и Пантеон на възрожденците.

Чрез участието си в дейностите на проекта, учениците имаха привилегията да черпят от извора на историческото знание. Това е примерът, който трябва да се дава и това е средата, в която трябва да попадат все повече и повече ученици, за да изградим едно будно и развиващо се поколение.

Благодарим на сдружение ,,Български щит“.

 

Източник: ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов