• понеделник, 15 април 2024
  • 148 преглеждания

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ сред елита на икономическите гимназии в страната

От 10 до 12 април 2024 година в Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – град Плевен, се проведе националният кръг на състезанието по счетоводство, съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и фондация „Атанас Буров“. Сред елита на икономическите гимназии в страната се нареди и Търговската гимназия, благодарение на ученика от ХІ-б клас, специалност „Електронна търговия“ – Пламен Ангелов Здравков.

В заключителния етап на състезанието се включиха 21 перспективни млади хора от 18 града на България – София, Гоце Делчев, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Петрич, Силистра, Благоевград, Варна, Русе, Кърджали, Шумен, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Сливен и Перник. Участниците /ученици от ХІ и ХІІ клас/ решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи. Жури, състоящо се от представители на Националната комисия по счетоводство, оцени знанията и уменията на младите таланти. Г-н Александър Попов – старши експерт дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката и г-н Емил Райков директор на училището-домакин, връчиха грамоти на всички участници в състезанието. Парични награди на победителите, както и предметни награди на всички ученици, бяха връчени от г-н Владимир Ташков, изпълнителен директор на фондация „Атанас Буров“.

„Гордеем се с участието на Пламен Здравков! Въпреки че не е в специалност „Оперативно счетоводство“ и е само в ХІ клас, той показа високо ниво на знания и умения по счетоводство. Пожелаваме му много успехи в бъдеще!“, споделиха от училището.

Източник: ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ - Свищов