• петък, 19 април 2024
  • 152 преглеждания

Отбелязваме патронния празник на СУ "Цветан Радославов"

От 15 до 19  април се провеждат „Радославови дни 2024“, в които, с поредица от събития учениците от СУ „Цветан Радославов“ отдават почит пред големия родолюбец, учител и автор на българския химн Цветан Радославов.

На 18 април по повод 161 години от рождението на Цветан Радославов и 42 години от създаването на училището, с награди, песни и танци тържествено бе отбелязан патронния празник на образователната институция.

Събитието започна с полагане на цветя пред паметника на Радославов в двора на училището, след което в Актовата зала на училището се състоя тържествено честване.

В своето празнично слово, директорът на училището Марияна Маркова каза: „Днес нашето любимо училище празнува 161 години от рождението на Цветан Радославов и 42 години от своето създаване. Най-младото и творческо училище в град Свищов е и единственото в България, което носи неговото име.“

По повод празника от името на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев бе поднесен поздравителен адрес, а приветствено слово към ученици и учители  отправи д-р Кристиян Кирилов-председател на ОбС  Свищов.

Тържественото честване бе съпроводено от музикално-културна програма, в изпълнение на ученици на СУ „Цветан Радославов“.

 

Източник: https://obrazovanie-sv.bg/s-nagradi-pesni-i-tantsi-otbelyazahme-patronnia-praznik-v-su-tsvetan-radoslavov/