• вторник, 07 март 2023
  • 545 преглеждания

ОБЩИНА СВИЩОВ СЕ ВКЛЮЧВА В НАДПРЕВАРА ЗА ЕКО ОТГОВОРНА ОБЩИНА НА БЪЛГАРИЯ КАТО ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА “ИСКАМ ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН…РЕЦИКЛИРАЙ МЕ!”

Община Свищов се включва в надпревара за титлата Еко отговорна община на България.

Съревнованието под надслов Община #БезОтпадъци е част от националната кампания на сдружение BG Бъди активен - “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” и стартира през месец март в цялата страна. Еко инициативата ще продължи до края на месец септември като има за цел да мотивира повече общини да работят за ангажирането на гражданите, бизнеса, НПО сектора по темите за разделно събиране и рециклиране. Чрез организиране на различни кампании, събития или дейности, за събиране на пластмасови, стъклени, хартиени и метални отпадъци, както и информационни кампании за повишаване нивата на рециклиране и превенция на замърсяването, общините ще имат възможност да се съревновават с останалите участващи общини за титлата Община #БезОтпадъци.

Общината победител ще получи награда в размер на 5 000 лева, която да използва за облагородяване (placemaking) на публично пространство - парк, градинка, зона за отдих, в своята територия.

Повече информация за кампанията може да се открие на: https://www.bgbeactive.org/nadprevara-eko-otgovorna-obshtina-2023/ и във Фейсбук страниците: https://www.facebook.com/bgbeactive/; https://www.facebook.com/miastobulgaria