• вторник, 23 май 2023
  • 241 преглеждания

Наградиха отличените участници в XVIII национален конкурс „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ 2023” гр. Свищов

На тържествена церемония, днес в Свищов бяха наградени отличените участници в XVIII-я Национален конкурс – изложба за детска рисунка „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ 2023”, гр. Свищов, организиран от Фондация „Ангели от Лим“, в памет на Боряна, Женя и Светослава.

Церемонията по официалното откриване на изложбата – подредена в Художествена галерия „Николай Павлович“, и награждаването на отличените участници се състоя от 14.00 часа в центъра на града, а нейното начало бе дадено от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев.

Организаторите с удовлетворение споделиха, че за поредна година интересът към конкурса е голям и журито е срещнало доста затруднения при определяне на наградите. Със 654 рисунки, в надпреварата са се включили 613 деца от цялата страна, а награди бяха връчени в три възрастови групи. По традиция бяха поднесени и поощрителни награди.

Голямата награда на конкурса „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ 2023” спечели Гюлчин Рафет Мюмюн, на 7 г., от група „Палитра“ при СУ „Св. Св. Кирил И Методий“ – гр. Карнобат, но за съжаление тя не можа да присъства лично и наградата ще ѝ бъде изпратена.

Всички рисували за XVIII национален конкурс „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ 2023” деца ще получат грамоти за участие, а наградените – заедно с плакетите, получиха и поименни грамоти, с печат на Фондация „Ангели от Лим“ и подпис от нейния председател.

За поредна година в церемонията по награждаване взеха участие младите таланти от клуб „Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева, които заедно със своя вокален педагог получиха благодарствени грамоти за участието си в светлата инициатива.

XVIII-ят национален конкурс „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ 2023” беше закрит от председателя на Фондацията – Георги Манзаров, който благодари за усърдието на участниците и ги мотивира следващата година да участват отново. А песента „На баща ми“, която сложи вълнуващ финал на тазгодишния конкурс, бе изпълнена от Преслава Петкова – сестра на Боряна.