• сряда, 07 октомври 2015
  • 181 преглеждания

Мач на ветераните срещна на свищовски терен легенди на „Академик” и ЦСКА

Футболна среща между отборите на „Академик” – Свищов (ветерани) и ЦСКА (ветерани) забавлява любителите на този спорт по време на “Свищовските лозници”. Мачът на Легендите даде възможност на запалянковците да видят на терена свои любимци от годините, в които „Академик” се състезаваше в „А” група, а националния отбор на България стана четвърти в света.
В състава на местния тим бяха вратарят Ботьо Ботев, Юри Стоименов и Петко Петков – футболисти от първия състав на „Академик” от „А” група, Тодор Борисов – участвал във втория състав на отбора в „А” група и настоящ треньор на деца и юноши, Борислав Борисов – настоящ играещ треньор на „Академик”. За ветераните на отбора-домакин на терена излезе и 71-годишния Станимир Проданов.
В състава на ЦСКА публиката приветства Бончо Генчев, като един от героите на 1994 г., Пламен Гетов, Адалберт Зафиров, Красимир Горанов, Румен Стоянов – бивш треньор на „Академик” и състезател на армейците. Като гост в отбора на ЦСКА участва и бившия футболист от Галатасарай – Мустафа Коджабей, който има над 300 мача и повече от 180 гола за турския тим.
Легендите от двата отбора изиграха равностойна среща, която завърши с резултат 5:5 и бяха възнаградени с бурни аплодисменти от станалата на крака публика. За да поздравят ветераните на „Академик” и ЦСКА, на трибуната бяха почетния гражданин на Свищов и бивш състезател на местния тим – Валентин Михов, единственият български футболист, участвал в 4 световни първенства – Добромир Жечев и известният в миналото като „магьосник на дрибъла” Димитър Якимов.
в. “Дунавско дело”