• понеделник, 12 февруари 2024
  • 228 преглеждания

Групата за филмово изкуство на СУ „Николай Катранов“ участва в младежки кинофестивал

Ученици от Групата за филмово изкуство на СУ „Николай Катранов“ участваха в програмата на кинофестивала „Срещи на младото европейско кино“, който се провежда във Велико Търново от 9 до 11 февруари 2024 г.

Катрановци се включиха в първия фестивален ден, чийто домакин бе най-голямото училище в старата столица СУ „Емилиян Станев“, съорганизатор на инициативата, заедно със сдружение „Арте Урбана Колектив“ – гр. София.

СУ „Николай Катранов“ бе представено от осмокласниците Павел Великов, Дариан Захариев, Кристиян Кръстев и деветокласничката Далия Начева, които имаха възможност да наблюдават късометражната програма „Преходи във времето“, представяща филми на млади хърватски автори, както и да се включат в работилница за изработване на колаж и кратка анимация.

Групата за филмово изкуство в СУ „Николай Катранов“ е създадена в началото на учебната година като дейност по Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и в спорта“. Като ментор на учениците е привлечен Мирослав Антонов, дългогодишен професионалист в областта на видеозаснемането.

 

СУ "Николай Катранов" - гр. Свищов