• сряда, 22 март 2023
  • 238 преглеждания

ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов се включи в националната кампания на сдружение BG Бъди активен – „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“

В седмицата около Световния ден на рециклирането – 18 март и след товаДСХ „Мария Луиза“ в Свищов се включи в националната кампания на сдружение BG Бъди активен – „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“. С потребителите на социалната услуга се проведоха различни еко инициативи – събеседвания, раздаване на информационни материали и видеоклипове за ползите от разделното събиране на отпадъци и тяхното рециклиране и др. Представена беше и платформата за разделно събиране на отпадъци на Община Свищов – chistgrad.eu. С дружни усилия голяма част от потребителите и персонала се събраха и почистиха стаите и складовите помещения в ДСХ от ненужни отпадъци /вестници, списания, кашони, найлонови торбички, пластмасови шишета и др./. Също така беше извършено и почистване на тревните площи и дворното пространство около ДСХ.

Ние от ДСХ „Мария Луиза“ и занапред ще продължим да бъдем отговорни в грижата за природата и обединявайки усилията си да живеем в един по-чист свят!