• четвъртък, 26 май 2022
  • 141 преглеждания

ДСХ "Мария Луиза" в Свищов отбеляза с пъстър празник своята 112-та годишнина

На 26 май ДСХ "Мария Луиза" в Свищов отбеляза с пъстър празник своята 112-та годишнина.

Официални гости на празничното събитие бяха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, ръководителят на общинска служба "Социални дейности" Анелия Димитрова, директори на социалните структури от Община Свищов и дами от Инър Уил Клуб – Свищов, с президента за 2021/2022 г. – д-р Любомира Първанова.

Мария Георгиева, като ВрИД директор на Дома за стари хора, приветства гостите, домуващите и своите колеги, като изрази благодарност за ползотворната съвместна дейност както към служителите, така и към общинското ръководство.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев също поднесе своите поздрави към възрастните хора и благодари на екипа на ДСХ „Мария Луиза“ за всеотдайната работа и топлината, с която се грижат за потребителите на социалната услуга. Градоначалникът подчерта, че общинското ръководство винаги ще оказва съдействие и помощ в ежедневните усилия за добруването на възрастните хора и поднесе поздравителен адрес и цветя, в знак на внимание. Той благодари също на Инър Уил Клуб – Свищов за тяхната ангажираност и благородна подкрепа, която проявяват към различни социални институции.

От своя страна д-р Любомира Първанова също поднесе цветя и сърдечните поздрави на дамите от Инър Уил Клуб – Свищов и изчете поздравителен адрес към домуващите и персонала на ДСХ „Мария Луиза“.

Празничната програма продължи с пъстра компилация от танци, песни и музика, които завладяха присъстващите и допринесоха за веселите усмивки на лицата им.

Участници в програмата бяха:

1. Детска градина "Радост" - група "Слънчице" и група "Звездички";

2. Детска градина "Чиполино";

3. Школа по изкуствата "Стефка Филипова" при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" – гр. Свищов;

4. Школа за поп и рок изпълнители клуб "Естрада" – гр. Свищов.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ