• сряда, 10 юли 2024
  • 98 преглеждания

Чрез кампанията "С отговорност към горещините“ лечебни заведения „Медика“ предоставят безплатни консултации и мерене на кръвно налягане в Свищов

Уважаеми жители на Свищов,

За трета поредна година лечебни заведения „Медика“ инициират кампанията „С отговорност към горещините“ в 6 области, чиято цел е профилактика и опазване на здравето на хората през летните дни. В град Свищов кампанията ще се проведе на 16.07.2024 г. /вторник/ от 10:00 до 13:00 часа от мобилен пункт (шатра с маси и столове), позициониран на централния площад „Алеко“.

Инициативата включва измерване на кръвно налягане на гражданите, които посетят пункта „Медика“, консултации с кардиолог и съдов хирург, вкл. професионални съвети как да се предпазят от инциденти със здравето по време на дните с рекордно високи температури, известни като горещници. Минувачите ще получат безплатно и бутилка минерална вода, за да им се обърне внимание върху това колко е важно да се приемат достатъчно течности през лятото.

Събитията ще се осъществят с подкрепата на студенти от факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.