• петък, 02 юни 2023
  • 154 преглеждания

„Академик“ – Свищов и „Локомотив” – Горна Оряховица спечелиха футболния Турнир за Купата на кмета в Свищов

На 1 юни в Свищов се проведе ежегодният Турнир за Купата на кмета, в който взеха участие 16 отбора от цялата страна, разпределени в две групи – Футбол 5 и Футбол 7.

На официалното откриване, на стадион “Академик”, присъстваха кметът д-р Генчо Генчев, зам.-кметът д-р Станислава Стоянова, секретарят на Общината Любомира Петрова, зам.-председателят на ОбС – Свищов Валери Николов, представителите на УС на „Академик” Емил Перушанов и Христо Цветанов.

Събитието, което е под патронажа на кмета на Свищов се организира от ОФК “Академик” и Община Свищов, а водещ на откриването беше Росен Маринов. Футболните срещи, в които взеха участие отборите на Павликени, Стражица, Враца, Горна Оряховица, Белене, Русе и Свищов се проведоха на стадион „Академик“ и на игрище „Академика спорт”, като в надпреварата от турнира Свищов бе представен от отборите на „Академик” и „Атлетик” - СУ „Димитър Благоев”.

Традиционно приветствие към всички участници отправи кметът на Свищов д-р Генчев, който каза: “Вярвам, че с начинанието, което поехме преди няколко години и създаването на този турнир, служим на вас – децата, нашето бъдеще. Пожелавам ви един хубав, изпълнен с много радост ден, нека най-добрият победи. Винаги съм казвал, че вие всички сте победители, защото не стоите пред лаптопите и телефоните, а сте по терените.”.

В края на турнира шампиони при Футбол 5 станаха малките футболисти на “Академик”, а на второ място се класираха “Левски” – Русе. На почетното трето място се наредиха “Ботев” – Враца.

Във Футбол 7 първото място спечелиха “Локомотив” – Горна Оряховица, а второто място заслужиха свищовските футболисти от “Академик”. Трето място в надпреварата и в тази група заеха “Ботев” – Враца.

Футболните срещи от турнира се проведоха в дух на спортсменска игра и всички футболисти получиха медал за своето участие. По традиция бяха отличени с индивидуални награди изявени участници, а за първите три отбора в двете групи имаше купа и медали.