Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ОТ ДНЕС ЗАПОЧВА XIX-ТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ КАМЕРНИ И КАФЕ-ТЕАТРИ – СВИЩОВ 2021

ОТ ДНЕС ЗАПОЧВА XIX-ТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ КАМЕРНИ И КАФЕ-ТЕАТРИ – СВИЩОВ 2021
Добавена на: 2021-11-25 06:58:16

За втора поредна година Националният фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов ще се проведе онлайн, поради епидемичната обстановка. Тази година, видеозапис на своите постановки са изпратили 22 театрални състава от София, Пазарджик, Трявна, Габрово, Горна Оряховица, Велико Търново, Тутракан, Сопот, Ботевград и др. Участие ще вземе и Младежка театрална трупа към свищовското читалище, с постановката „Анатомия на страха” от Дария Първанова.
Изпълненията ще се оценяват в рамките на три дни, от 25 до 27 ноември, от жури в състав: Крум Гергицов – председател и членове Розен Чапанов, и Кирил Ангелов. Участниците във фестивала се борят за следните награди: I, II, III награда за спектакъл;  I, II, III награда за мъжка роля; I, II, III награда за женска роля; Специална награда на Кмета на община Свищов; Специална награда на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“; Специална награда на Съюза на народните читалища. В случай, че журито прецени, организаторите са предвидили и поощрителни награди.
Националният фестивал на любителските камерни и кафе-театри – Свищов се провежда за 19-ти път под организацията на Община Свищов и Първото българско народно читалище. Партньор на фестивала в настоящото издание е Съюза на народните читалища. Фестивалът е уникален по своя характер, тъй като е един от малкото, ако не и единственият, който предоставя сцена на специфичната камерна форма в любителското театрално изкуство. За съжаление, епидемичните условия не позволяват нормалното му провеждане, но въпреки това броят на желаещите да участват е голям, което е обнадеждаващо.
Резултатите от оценката на журито ще бъдат обявени на сайта на Община Свищов – www.svishtov.bg и на Facebook страниците – „Култура Община Свищов“ и „Читалище Свищов“. Наградите ще бъдат изпратени на участниците.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания