Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов отбеляза Националната седмица на достъпа до добра храна

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов отбеляза Националната седмица на достъпа до добра храна
Добавена на: 2021-10-21 07:34:17

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов отбеляза Националната седмица на достъпа до добра храна

Поредна инициатива във връзка със здравословното хранене и активния начин на живот бе проведена в Търговската гимназия на 20.10.2021 г. с учениците от осми клас. Тя беше посветена на Световния ден на прехраната - 16.10, честван в над 150 страни, и Националната седмица на достъпа до добра храна, отбелязвана за четвърти път в цяла България и провеждана под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите.
Гост на беседата бе Станимир Иванов - бивш възпитаник на Търговската гимназия и настоящ треньор по здравословно и балансирано хранене с над 17 годишен опит в областта. Той разказа на младите хора за различните хранителни групи, защо ни е необходима всяка от тях, кои видове храни са полезни и кои не за нашето тяло, как да пием правилно вода и т.н. Интересната среща приключи с описание как може да изглежда едно дневно меню на съвременния ученик, така че да е вкусно и в същото време полезно за тялото.
ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ има изградени традиции в това, да работи с младите хора за по-добрата им хранителна култура и насърчаването им в активен и здравословен начин на живот и не случайно е част от мрежата "Училище за здраве в Европа".
 
По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания