Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов ще проведат триседмичен стаж в реални испански фирми

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов ще проведат триседмичен стаж в реални испански фирми
Добавена на: 2021-09-20 07:03:48

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов ще проведат триседмичен стаж в реални испански фирми

Двадесет ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ отпътуваха днес за гр. Сарагоса, където ще проведат триседмичен стаж в реални испански фирми. Мобилността е по проект „Икономисти на бъдещето“ - 2020-1-BG01-КА102-078110, Еразъм + и се осъществява в партньорство с местната организация Асоциация „Мундус“. Ръководители са ст. учител Здравка Здравкова, преподавател по предмети от професионална подготовка и г-жа Милена Георгиева – учител по английски език.
За да бъдат одобрени за това предизвикателство учениците трябваше да преминат редица обучения по професионална, езикова и културна подготовка, всяко от които завършващо с изпит и междинно класиране на кандидатите. Участниците са от професиите: „Икономист-информатик“, „Офис мениджър“ и „Организатор интернет приложения“. По-голямата част от тях се обучават в т. нар. дуална форма – учене чрез работа, и скоро ще трябва да се доказват пред свищовските работодатели, с които училището си партнира.
Да работят в офис на чуждестранна компания още преди завършване на  средно образование е шанс за малцина млади хора и участието в този проект ща даде на възпитаниците на Търговската гимназия възможността да обогатят своите компетенции и професионалното си портфолио и да бъдат предпочитани от работодателите, а натрупаният опит в международна среда ще бъде безценен за тяхното бъдеще.
На добър час!
 
По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания