Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Детските градини в Свищов вече отвориха врати за своите малки възпитаници

Детските градини в Свищов вече отвориха врати за своите малки възпитаници
Добавена на: 2021-09-13 14:11:42

850 малчугани ще посещават детските градини в община Свищов през новата учебна 2021/22 година, а броят на децата е с 40 повече спрямо миналата.

Сградите на детските заведения са приведени във вид, отговарящ на изискванията на здравните власти и осигуряват здравословна и безопасна образователна среда. През лените месеци са извършени ремонтни дейности в ДГ „Чиполино“ - гр. Свищов, ДГ в с. Козловец, ДГ в с. Хаджидимитрово, ДГ „Калина Малина“ - гр. Свищов, ДГ в с. Морава, като и освежителни дейности по материалната база в останалите градини. Ремонтните дейности включваха подмяна на дограма, полагане на подови настилки, боядисване, ремонт на покриви и отоплителни инсталации и т.н. Закупено е ново обзавеждане и оборудване. С нов, приветлив облик е и сградата на ДГ „Слънчо“ в град Свищов, която напълно промени визията си и се превърна в една модерна, красива и функционална детска градина. По нея остават само довършителни работи свързани с изграждане на оградата.
През новата учебна година, с решение на Общинския съвет за учебна година – 2021/2022, става задължително предучилищното обучение и за 4-годишните деца на територията на община Свищов. Нововъведението е в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование на МОН. Осигурени са безплатни познавателни книжки и помагала. Създадена е функционална образователна среда, отговаряща на изискванията за физическа среда. 
Друго нововъведение също ще улесни родителите и работата на педагозите в детските градини в Свищов. От началото на новата учебна година те разполагат с електронни дневници, които ще заменят досегашните хартиени. Иновацията вече е внедрена и функционира. Проведено е обучение на педагогическите специалисти и директорите на детските градини за работа с електронния дневник. Електронните дневници имат собствена система за идентификация на всеки отделен потребител, както и нива на достъп (директор, учител, родител и др.). Те ще улесняват както работещите в детските градини, така и родителите. Училищата вече успешно ги прилагат.
В условията на пандемия и отчитайки регионалните и местните нива на заболеваемост, работата на седемте основни детски градини в община Свищов и филиалите към тях стартира и е съобразена с разпоредбите на Министерството на здравеопазването, с решенията на Областния и Общинския кризисен щаб. Детските градини са кадрово обезпечени.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания