Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Електроразпределение Север АД

Електроразпределение Север АД
Добавена на: 2021-07-27 06:43:15

Електроразпределение Север АД
Електроразпределение Север АД

Съвети и правила за безопасност при работа в близост до електропроводи


Уважаеми дами и господа,

Всяка година в резултат от извършване на селскостопански и строителни дейности с транспортни средства в близост до електропроводи се случват инциденти, свързани с поразяване от електрически ток. Подобни на тях са и инцидентите, при които електропроводът се докосва от пренасяни ръчно или механизирано дълги метални предмети – арматурно желязо или тръбни скелета. За съжаление повечето от тези инциденти са с фатален край.

През последните години у нас се увеличават случаите, при които по време на жътва, сеитба, пръскане или почвообработка трактори и комбайни биват поразявани от високоволтова дъга при контакт на антените за GPS навигация или други високи части с електропроводи или в резултат на товаро-разтоварни дейности в близост до действащи електропроводи.

Работата в близост до електропроводи под напрежение може да причини сериозни увреждания, наранявания и дори да настъпи фатален изход в резултат от директния контакт с тях или образуване на волтови дъги от тези електропроводи до съседни съоръжения и оборудване.

За предотвратяване на животозастрашаващи ситуации за работниците, извършващи селскостопански и строителни дейности, Електроразпределение Север подготви препоръки за работа в близост до електропроводи, приложени към настоящото писмо.

С оглед запазване на живота и здравето на хората, разчитаме тези препоръки да достигнат до всички служители, ангажирани с осъществяване на дейности, които се извършват в близост до електропроводите.

Електроразпределение Север АД

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания