Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Стартира подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов

Стартира подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов
Добавена на: 2021-03-02 09:45:48

След като днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, бе осигурен финансов ресурс в размер на 460 хиляди лева, с които Общината ще стартира изпълнението на обект „Реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод на с. Драгомирово, с. Морава, с. Хаджидимитрово и с. Козловец“.
Осигурените средства са отпуснати целево от Министерство на регионалното развитие за авариен ремонт и са от тези за капиталови разходи по бюджета на министерството за 2021 г., програма 4 „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“.
Голямата загуба на вода, която надвишава 80%, е причината министерството да отпусне средствата за реконструкция и подмяна на напорния водопровод към четири от най-засегнатите населени места в Общината, а ремонтът ще стартира в най-кратки срокове, тъй като още в края на м.г. е избрана фирмата изпълнител.
Благодарение усилията и ангажираността на МРРБ за подобряване водоснабдяването на населените места, община Свищов ще реши един от сериозните ВиК проблеми на територията си.
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания