Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В община Свищов се проведоха консултациите за съставяне на СИК във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април

В община Свищов се проведоха консултациите за съставяне на СИК във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април
Добавена на: 2021-02-22 12:19:25

      На 22 февруари 2021 г. от 12.00 ч. в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Секционните избирателни комисии, във връзка с произвеждане на изборите за народни представители, насрочени за 4 април 2021 г.
В консултациите имаха право да участват представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представена. Като представители на община Свищов, на консултациите присъстваха също секретарят на община Свищов Любомира Петрова  и  Владислав  Диянов  – началник отдел “ЧРИОТ”. В тяхно присъствие представители на 6 политически сили проведоха дебати, с които стигнаха до консенсус относно разпределението на позициите в 53-те секционни избирателни комисии на територията на община Свищов, от които 35 в Свищов и 18 в селата.
ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГЕРБ”, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДПС”, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ВОЛЯ” и КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ”, разпределиха общо 437 места в секционните комисии, от които 159 ръководни позиции и 278 за членове в съответните секции. Секционните избирателни комисии ще бъдат пет, седем и деветчленни, като от тях – 37 секции по  9 члена, 12 секции по 7 члена и 4 секции по 5 члена.
След постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Секционните избирателни комисии в община Свищов, протоколът от проведените консултации на 22.02.2021 г. е подписан без особени мнения и възражения.
До 25.02.2021 г. е необходимо всяка от шестте политически сили да предостави писмените предложения за състава на СИК в общинската администрация. След представяне на предложенията, кметът на община Свищов, в срок до 27.02 2021 г., ще представи необходимите документи в Районна избирателна комисия за назначаване на Секционните избирателни комисии. Срокът за назначаване състава на Секционните избирателни комисии е 01.03.2021 година.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания