Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

„Свищовски родови хроники“ на д-р Мария Тошева в каталога на Конгресната библиотека на САЩ

„Свищовски родови хроники“ на д-р Мария Тошева в каталога на Конгресната библиотека на САЩ
Добавена на: 2021-02-18 13:22:04

„Свищовски родови хроники“ на д-р Мария Тошева в каталога на Конгресната библиотека на САЩ

Лъчезар Тошев – синът на д-р Мария Тошева съобщи за Община Свищов, че още една нейна книга е включена в каталога на Конгресната библиотека на САЩ. Става въпрос за второто преработено издание на „Свищовски родови хроники“ от 2018 година.
 
Припомняме, че миналата година, през месец май името на д-р Тошева за първи път беше вписано в престижния Каталог с книгата посветена на първия министър на просвещението д-р Георги Атанасович.
 
Чрез двете си книги д-р Тошева успява не само да съхрани родовата памет на Свищов, но и да я популяризира извън границите на страната ни. Паметта за свищовлиите живели, работили и се борили за сбъдване на мечтите си ще бъде запазена под формата на този книжовен паметник. 
Той е и паметник за усилията на авторката, успяла да събере и запази от забравата на времето имена, снимки, истории и съдби на над 2000 свищовлии.
За съжаление, д-р Тошева не доживя да види този успех на своите дългогодишни усилия.
Чрез този неин труд, в каталога на Конгресната библиотека на САЩ се появи и името на Академично издателство „Ценов“ – Свищов, което показва пред света, че в Свищов както в миналото, така и днес продължава книгоиздателската  дейност. 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания