Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В детските градини на община Свищов отпада абонаментната такса от 01.01.2019 година

В детските градини на община Свищов отпада абонаментната такса от 01.01.2019 година
Добавена на: 2018-12-22 15:49:01

Целта е да осигури равен достъп до качествено предучилищно образование на децата на територията на Общината

През 2017 г. Общински съвет - Свищов направи промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Свищов, приета с Решение №797/28.02.2003 г., Протокол №52, npoмeнeнa c Pешение №734/19.12.2013 г., Протокол № 44. След промените от 2017 г. Общинският съвет запази таксите, които родителите/настойниците на децата заплащат за ползване на услугата в детска градина- такса за стойността на храната, включена в базов пакет от услуги, в размер на 2 лева на присъствен ден. Освен тази такса родителите/настойниците заплащат и абонаментна такса в размер на 10 лева за постоянни разходи.
От 01.01.2019 година ще се реализира една от политиките на кмета на община Свищов, в областта на образованието, като родителите/настойниците на децата, ползващи услуга в детските градини няма да заплащат абонаментна такса в размер на 10 лева. Родителите/настойниците ще заплащат само такса за стойността на храната, включена в базов пакет от услуги и свързана с  присъствените  дни на детето.
Целта на това дълго обсъждано предложение е да осигури равен достъп до качествено предучилищно образование на децата на територията на община Свищов чрез отпадане на абонаментните таксите в детските градини. „По този начин ще стимулираме и семействата с по- ниски доходи да ползват услугите на детските заведения. С оглед  демографската криза и ниските доходи смятаме, че това е едно облекчение за семейния бюджет на родителите, а освен това, ако искаме всички деца да бъдат обхванати в училище, да не отпадат, най-сигурният начин е преди това да са посещавали предучилищни форми.“, категоричен е кмета на Свищов.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания