Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Министерски съвет отпусна 700 хиляди лева на община Свищов за подобряване на градска жизнена среда

Министерски съвет отпусна 700 хиляди лева на община Свищов за подобряване на градска жизнена среда
Добавена на: 2018-12-21 10:15:10

С отпуснатите средствата ще продължи облагородяването на ж.к. „Химик“, ул. „Тинтява“, ул. „Пирин“, ул. „Киряк Цанков“, ул. „Черни връх“ и ул. „Люлин“

На 19.12.2018 г. с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер на 700 хиляди лева, за реализиране на общински проект за градска жизнена среда в Свищов.
С отпуснатите средствата ще продължи облагородяването на ж.к. „Химик“, ул. „Тинтява“, ул. „Пирин“, ул. „Киряк Цанков“, ул. „Черни връх“ и ул. „Люлин“, за които по-рано тази година правителството отпусна пари за подмяна на водопроводната мрежа. След като бъде подменен водопроводът им, през пролетта ще  бъдат вложени средствата, в размер на 700 хиляди лева, за обновяване и преасфалтиране на изброените улици, както и за облагородяване на междублоковото пространство в ж.к. „Химик“.
Припомняме, че подмяната на водопроводната мрежа на ул. „Люлин“ е от изключително важно значение за Свищов, защото там вървят 4 основни водопровода.  С решение на „ВиК Йовковци“ те ще бъдат изцяло подменени, след което улицата ще бъде преасфалтирана по цялото ѝ протежение.
Кметът на Свищов подчерта, че отпуснатите средства са изключително важни за подобряване инфраструктурата на града и благодари на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов и на народните представители Цветан Цветанов, и Станислава Стоянова, които за пореден път проявиха разбиране и показаха ангажираност към развитието на Свищов. „Средствата, отпуснати ни поетапно през годината, дават възможност за една последователност в действията при обновяване на градската инфраструктура и говори за добрата работа между правителство, народни представители, и местна власт. Надявам се това да продължи и пред новата 2019 година!“, допълни кметът на Свищов Генчо Генчев.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания