Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов е в готовност за зимния сезон

Община Свищов е в готовност за зимния сезон
Добавена на: 2018-11-06 13:19:16

Община Свищов е в готовност за зимния сезон
Община Свищов е в готовност за зимния сезон
Община Свищов е в готовност за зимния сезон
Община Свищов е в готовност за зимния сезон
Община Свищов е в готовност за зимния сезон

С настъпването на месец ноември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата

Заместик-кметът Бедри Алиев представи пред медиите наличната снегопочистваща техника, която ще е на разположение през зимния сезон. Това са четири автомобила и един челен товарач, които са преминали технически преглед и са оборудвани с всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Закупени са 200 тона сол, които са доказано ефективни при обезледяването на пътните участъци.
Бедри Алиев информира, че приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии и подходите към града. Той допълни, че ще бъде изготвена карта с график на  почистващите машини и районите им на обхват, което ще оптимизира процеса на работа. Заместник-кметът за още, че ОП „Чистота – Свищов“ ще има ангажимент за почистването и на междуселските участъци от общо 104.5 км, които също са общинска пътна мрежа. Проведени са разговори с всички фирми в общината, които разполагат с подходяща техника и при нужда ще окажат помощ в кризисна ситуация, част от тази техниката беше изложена на място, заедно с техниката на общината.
Ресорният заместник-кмет разясни, че пътната мрежа на територията на община Свищов е заета в по-голямата си част от Републиканската пътна мрежа, чието почистване е ангажимент на АПИ. Изключение ще направи пътят към пристанището в Свищов, който също е част от Републиканската пътна мрежа, но почистването му ще се извършва от ОП „Чистота – Свищов“. За тази дейност общинското предприятие ще бъде обезщетено от Агенция „Пътна инфраструктура“. На въпрос относно почистването на тротоарите зам.-кметът каза, че през зимния сезон се наемат допълнително 20 служители, които работят денонощно на 8 часови смени. Подготвени са и 2 роторни машини, но за решаването на този проблем е необходимо и съдействието на гражданите. Бедри Алиев припомни, че премахването на снега пред магазините и домовете е ангажимент жителите на Свищов и апелира към тях да подхождат съвестно, и да си почистват редовно тротоарите. Чрез местните медии той се обърна и към водачите на МПС, с молба да паркират  единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на снегопочистването на улиците. Той подчерта, че неправилното паркиране в тесните и труднодостъпни улици създава сериозен  проблем за достъпа на снегопочистващата техника.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания