Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод 1 ноември - Ден на народните будители

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод 1 ноември - Ден на народните будители
Добавена на: 2018-11-01 09:20:45

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

Приемете моите искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!
Този ден е посветен на всички български просветители, книжовници, революционери и свети будители – празник на възраждащия се национален дух и устремения порив към образование и книжовност. На страниците на българската история са изписани имената на десетки личности посветили делото си на българската писменост и култура. Сред тях са видните наши съграждани Филип Сакелариевич, Емануил Васкидович, Христаки Павлович, Димитър Начович, Александър Шишманов, Георги Атанасович, Димитър Шишманов, Алеко Константинов, Димитър Хадживасилев, Димитър Ценов, Цветан Радославов, Иван Шишманов и др.
В празничния ден поздравявам всички Вас – техните следовници, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на българското образование и култура. Във времена на технологичен подем пред вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за развитие, и огромната отговорност да опазите духовния свят на новите поколения. Вярвам, че обединени ще намерим сили да продължим святото дело на предците ни и да съхраним вечно устремения български дух към овладяване на знанието.
Пожелавам всяко Ваше начинание да се увенчае с успех и в пълнота да защитите представата, която имаме за българския просветител! Бъдете достойни наследници на героичната ни история и вярвайте в бъдещето на България!
 
Честит празник!
 
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов
 
01.11.2018 г.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания