Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов представи своя потенциал на четвъртата среща на високо равнище на местните лидери Китай - Централна и Източна Европа "16+1"

Свищов представи своя потенциал на четвъртата среща на високо равнище на местните лидери Китай - Централна и Източна Европа \"16+1\"
Добавена на: 2018-10-20 19:27:50

Община Свищов за първи път бе представена на форум от такова ниво


Днес в Националния дворец на културата в град София се проведе четвъртата среща на местните лидери Китай - Централна и Източна Европа "16+1", а община Свищов за първи път бе представена на форум от такова ниво.

На форума, който се проведе под мотото "Глобално мислене, действия на местно ниво" кметът на община Свищов Генчо Генчев представи възможностите за инвестиции и бизнес в крайдунавския град и региона. Той промотира благоприятното геостратегическо местоположение на Свищов и Дунавския пътен коридор, като важен международен воден път свързващ Европа и Азия, както и предимствата за установяване и развитие на сътрудничество. Кметът акцентира на това, че Свищов притежава потенциал, който тепърва предстои да бъде развит и това дава големи възможности за бъдещите инвеститори. Генчо Генчев подчерта, че свищовската зона за развитие може да предложи възможно най-добрия гарант за инвестициите на своите бъдещи партньори, в лицето на държавата, чрез „Национална компания индустриални зони“, с която съвместно ще създадат условията за развитие на бизнес в Общината.

В рамките на форума, кметът на Свищов Генчо Генчев проведе среща с министъра на Икономиката Емил Караниколов, изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, на която обсъдиха редица въпроси, касаещи зоната за развитие в крайдунавския град.


ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания