Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Официално бяха открити „Свищовски лозници `2018”

Официално бяха открити „Свищовски лозници `2018”
Добавена на: 2018-09-29 11:28:36

Официално бяха открити „Свищовски лозници `2018”
Официално бяха открити „Свищовски лозници `2018”
Официално бяха открити „Свищовски лозници `2018”

Национален фолклорен ансамбъл „Българе” изнесе повече от двучасов концерт-спектакъл

С голям концерт-спектакъл на ансамбъл „Българе” и в присъствието на хиляди граждани и гости на нашата община бяха открити „Свищовски лозници `2018”. В петъчната вечер площад „Алеко” бе изпълнен с хора, дошли да наблюдават тържествената програма, организирана от Община Свищов. Тя започна с изпълнения на деца от свищовски детски градини. Програмата продължи с изпълнения на Първи български хор „Янко Мустаков” с диригент Елизабет Людмилова.
Кметът на Свищов Генчо Генчев приветства всички на площад „Алеко” с добре дошли на Свищовските празници. Той направи равносметка за свършеното от Общината през последната година.
- Стараем се да подобряваме живота на всеки един наш съгражданин. Усилията, които полагаме са в посока на това нашият град да става все по-хубав и все по-добро място за живот – отбеляза в словото си Генчо Генчев.
Той припомни, че през изминалата година Общината е получила правата над Свищовските казарми и сега територия от 320 декара ще бъде превърната в икономическа зона. Това ще осигури много инвестиции и работа за местното население, подчерта Генчо Генчев.
След като пожела на всички жители и гости на общината запомнящи се празничните дни, които да изживеят със своите семейства и приятели, Генчо Генчев тържествено откри „Свищовски лозници `2018”.
Празничен водосвет отслужиха архиерейският наместник Руслан Личев и свищовски свещеници.
Сред официалните гости на тържественото откриване бяха заместник-областните управители на област Велико Търново инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, народните представители д-р Станислава Стоянова и доц. д-р Милен Михов, отец Руслан Личев, Светослав Кьосев – заместник-председател на двустранната търговска камара Румъния- България, оценител по трансгранични програми, Илия Лазаров – председател на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, Христо Димитров – директор на национален фолклорен ансамбъл „Българе” и още много.
Въпреки хладното време повече от два часа хилядите дошли на централния площад в Свищов останаха там, за да видят чакания с голям интерес концерт-спектакъл „Осмото чудо” на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. В края на концерта гостите благодариха за топлото посрещане и споделиха, че с радост биха дошли отново на свищовска сцена.

ПРЕСЦЕНТЪР на Община Свищов


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания