Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ремонтни дейности започват в емблематичната за Свищов църква „Св. Троица“

Ремонтни дейности започват в емблематичната за Свищов църква „Св. Троица“
Добавена на: 2018-09-13 12:54:16

Очаква се дейностите да приключат през месец октомври

Цялостно пребоядисване предстои да бъде направено във вътрешността на свищовския храм „Св. Троица“. Кметът на Свищов Генчо Генчев уточни, че средствата за ремонтите са осигурени съвместно от община Свищов, Великотърновската света митрополия и Комисията по вероизповедания към Министерски съвет. В храма предстои пълно пребоядисване, освежаване на стените и таваните, както и изграждане на подложка за стенописи, която ще гарантира задържане на цветовете и  предпазване на тяхното избеляване. „За съжаление средствата няма да стигнат за изографисване на храма, но и това което предстои да бъде направено никак не е малко,  защото стените са опушени и потекли, а такъв ремонт не е правен от много години. Очаква  се дейностите да приключат през месец октомври.“ – допълни кметът на Свищов.
 
Храмът „Св. Троица“ е емблематичен за Свищов. Той е дело на майстор Колю Фичето, а богатата 150-годишна история на храма пази спомени от посещението на Негово Императорско Величество Цар Александър II през 1877 година, след Освобождението на Свищов.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания