Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С еко инициатива ще отбележим в Свищов Международния ден на река Дунав

 С еко инициатива ще отбележим в Свищов Международния ден на река Дунав
Добавена на: 2018-06-25 13:59:02

На 28 юни ще се проведе акция за почистване брега на река Дунав при местността Паметниците, край Свищов


Всяка година на 29-и юни се чества значението на река Дунав като обединител на Европа и люлка на живота на континента. Провеждат се многобройни образователни събития, акции за почистване на бреговете от отпадъци, разнообразни празнични фестивали и други обществени мероприятия.
Тази година на 28-и юни (четвъртък) по инициатива на Еко Партнърс, с подкрепата на Община Свищов, Басейнова дирекция Дунавски район, и най-вече гражданите, от които предимно ученици, ще се проведе акция за почистване брега на река Дунав при местността Паметниците, край Свищов. Еко инициативата ще стартира в 16.00 часа на 28 юни, а за нея вече са заявили участие около 60 деца и учители от СУ „Д. Благоев“. Всички жители на крайдунавския град могат да се включат в организираното мероприятие, като на място представители на Еко Партнърс ще им предоставят чували, ръкавици, и интересни образователни материали на тема "Река Дунав" и разделно изхвърляне на отпадъците.
Река Дунав е един от главните източници на отпадъци в Черно море и нейното опазване, и опазването на екосистемите в басейна е от огромна важност. С реализирането на такива акции ще се повиши информираността на населението, относно замърсяването на водите и ще се допринесе за по-чисти води на реката и морето.
Нека нашите усилия в тази и всяка следваща кампания бъдат възнаградени с отговорно отношение на всички хора към водите на реката и след провеждането им. Нека заедно си изградим навик за разделно изхвърляне на отпадъците, за да не попадат във водоемите и да пазим природата.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания