Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

От 1 до 3 юни 2018 година град Свищов ще бъде домакин на XVI хорови празници „Янко Мустаков“

От 1 до 3 юни 2018 година град Свищов ще бъде домакин на XVI хорови празници „Янко Мустаков“
Добавена на: 2018-05-25 10:47:05

Хорови празници „Янко Мустаков“ водят началото си от 1982 година и ще преминат под патронажа на Министерство на културата

От 1 до 3 юни 2018 година град Свищов ще бъде домакин на XVI хорови празници „Янко Мустаков“. Тяхна основна тема е 150 годишният юбилей на Първия български хор „Янко Мустаков” и началото на хоровото дело в България, поставено в Свищов през 1868 година от Янко Мустаков. Организатори са Община Свищов и Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.
XVI хорови празници „Янко Мустаков“ ще се реализират с финансовата подкрепа на Министерство на културата и ще преминат под неговия патронаж. Председател на Организационния комитет на хоровите празници е кметът на Община Свищов Генчо Генчев.
Хорови празници „Янко Мустаков“ водят началото си от 1982 година. Те имат за цел популяризиране на хоровото изкуство и личността и творчеството на неговия първоосновател в България - Янко Мустаков; установяване на творчески контакти между хорове от различни градове и държави; запазване и развитие на хоровата традиция в Свищов, започната през 1868 година; обсъждане на актуални проблеми на хоровото изкуство в България и тенденциите в неговото развитие.
Освен Първи български хор “Янко Мустаков“, в XVI издание на Хорови празници „Янко Мустаков“ ще участват елитни смесени и детски хорове от Сливен, Хасково, Шумен, Варна, Русе и Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания