Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Две купи за състезателите на Тенис клуб „Академик-2001“

Две купи за състезателите на Тенис клуб „Академик-2001“
Добавена на: 2018-05-15 10:48:56

Две купи за състезателите на Тенис клуб „Академик-2001“

В турнира, провел се в град Ловеч, участваха тенесисти от 11 български града

На 12 и 13 май град Ловеч бе домакин на станалия вече традиционен пролетен турнир по тенис на маса за Купата на Кмета. В турнира участваха състезатели и отбори от Ловеч, Варна, Русе, Плевен, Разград, Севлиево, Габрово, Троян, Стара Загора, Правец и Свищов. Тенис клуб „Ака демик-2001“ участва с два отбора, които се представиха отлично на това престижно състезание, преминало при много добра организация и отлични условия. След като преодоляха успешно предварителните групи, двата свищовски отбора трябваше да се срещнат на единия полуфинал. Срещата завърши с резултат 4:1 в полза на първия отбор, в който водеща роля играха баща и син Якимови. Другият полуфинал противопостави представителите на Русе и Варна. Резултатът е 4:2 в полза на русенските тенесисти. Така финалът бе между отборите на Свищов и Русе. Отличен успех записаха нашите състезатели с резултат 4:1 - две победи на Вилизар Якимов, една на Марио Якимов и победа на двойки. На финала Купата на Кмета на Ловеч обогати  колекцията на ТК“Академик-2001“.                                                              
         Превъзходството на нашите състезатели продължи и на индивидуалната надпревара, която се проведе на следващия ден. След предварителните групи и елиминациите до четвърт финалите достигнаха трима свищовски състезатели - Вилизар Якимов, Марио Якимов и Траян Найденов, който загуби драматично с 3:2 гейма  от младия и талантлив състезател от Варна Хакан Илкяр. Велизар Якимов победи Цветан Цонев от Русе , а Марио Якимов отстрани другия силен варненец Димитър Колев. На полуфинала трябваше да играят баща и син Якимови, като Вилизар спечели с 3:1. Другият полуфинал противопостави първите ракети на Варна и Русе. Русенецът Огнян Тодоров победи Хакан Илкяр с 3:1.  Марио Якимов спечели бронзовият медал след победа над Хакан Илкяр също с 3:1, а финалът противопостави Вилизар Якимов срещу Огнян Тодоров. Срещата премина на много добро техническо ниво, имаше класни изпълнения и много емоции за публиката. Вилизар спечели с 3:1 гейма, а с това и Купата на индивидуален шампион. Освен купи и медали, организаторите се бяха погрижили и за допълнителни материални награди от известна ловешка фирма.
По информация на ТК“Академик-2001“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания