Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод 3 март - Националния празник на Република България

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод 3 март - Националния празник на Република България
Добавена на: 2018-03-03 08:56:07

140 години свободна България

Скъпи съграждани,

Имам честта да ви поздравя с националния празник на България – Трети март и навършването на 140 години от освобождението на страната ни от петвековното чуждо подтисничество.
За нас, българите, Трети март е свещена дата, ознаменувана от Санстефанския мирен договор поставил края на Руско-турската война от 1877-1878 г. Война, която започна от свищовския дунавски бряг през нощта на 26 срещу 27 юни 1877 г., за да може година по-късно победоносния поход, строшил вековните окови, да върне на страната ни нейното заслужено място в Европа.
Трети март е връхната точка на многовековната борба на българския народ за национална независимост и суверенно развитие. Това е денят на победата на несломимия български дух, който отказа да се примири с трагичната си съдба и денят, който бляскаво ознаменува началото на нова епоха на самостоятелно политическо, духовно и културно развитие на българската държава.
На Трети март, всички ние, се покланяме в знак на признателност към онези храбри руски, украински, белоруски, финландски, румънски воини, които се сражаваха за нашата свобода. Отдаваме почит на всички смели българи – духовници, културни дейци, хайдути, революционери и опълченци, които доброволно се пожертваха в името на родината. Затова ние трябва да помним миналото и да знаем за трудния и дълъг път към свободата, по който са вървели Паисий и Софроний, Левски и Апостолите на Априлското въстание, Ботев и всички знайни и незнайни борци за нашата независимост. Днес, всички ние трябва да ценим високо тяхната саможертва и Свободата, която ни подариха. Думите са безсилни да опишат нашата благодарност, уважение и възхищение пред техния подвиг.
Нека се поклоним пред светлата памет на героите.

Честит празник!

Генчо Генчев
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания