Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Спортното министерство финансира развитието на киокушин карате в град Свищов и през 2018 година

Спортното министерство финансира развитието на киокушин карате в град Свищов и през 2018 година
Добавена на: 2018-02-16 16:32:47

Спортното министерство финансира развитието на киокушин карате в град Свищов и през 2018 година

Обучението ще се реализира от 2 март до 30 ноември 2018 г., а одобрената от Министерството сума е на стойност 4 100 лева.

   Клуб „Академик“ за поредна година спечели проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов. Проектът е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” - 2018 г. и е насочен към създаване на възможност за участниците в тренировките да се докоснат до спорта киокушин карате, чрез безплатни занимания, практикувайки го в свободното си време за здраве и обогатяване на двигателните умения и навици, както и за емоционално разтоварване.
 
   Координатор на проекта е сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) с квалификация „Треньор по карате“ от НСА – „Васил Левски“ . Одобрената сума е 4 100 лв., а обучението ще се реализира от 2 март до 30 ноември 2018 г. Тренировъчните занимания ще траят един астрономически час и ще протичат в дните понеделник, сряда и петък. Начинаещите каратисти ще бъдат разпределени в 2 групи. Така оформените групи ще спортуват в периода от 18,00 часа до 20,00 часа. Целта е да се предостави възможност на деца от град Свищов да получат първоначални знания по киокушин карате и да бъдат стимулирани да продължат да изучават това бойно изкуство и след приключване на дейностите по проекта.
 
   Мястото на обучението е наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин, в малкия физкултурен салон на бившето СОУ "Алеко Константинов".
 
Информацията е предоставена от Митко Божанов


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания