Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Възпитанички на СУ "Димитър Благоев" се представиха чудесно на държавен шампионат по джудо

Възпитанички на СУ \"Димитър Благоев\" се представиха чудесно на държавен шампионат по джудо
Добавена на: 2018-01-31 12:01:47

Миглена Райкова на почетното второ място по време на награждаването

На 27 януари, в гр.София се проведе Държавен шампионат по джудо за юноши и девойки старша възраст. Състезанието се проведе в зала "Универсиада" и бе открито от президента на БФ"Джудо". Това е  първата от спортния календар за 2018 г. инициатива. В състезанието взеха участие две възпитанички на СУ "Димитър Благоев" – Боряна Ценова от 8-в клас и Миглена Райкова от 10-б клас. Те са сред най-добрите джудистки не само на гр. Свищов, но и в България.
 
Отлично в шампионата се представи Миглена Райкова – категория 70 кг Тя победи състезателка на Илинден - София и две от фаворитките в тази категория /на Левски-София и ЦСКА/. За съжаление, бе надиграна  във финалната среща от състезателка на Троян и се класира на второ място. С това си класиране Миглена Райкова си осигури участие в Балканските игри тази година.
 
Боряна Ценова – категория 57 кг също се представи много добре в държавния шапионат. Тя извоюва три победи. В борба за бронзов медал, обаче бе грубо ощетена от съдията на срещата.
 
По информация на СУ "Димитър Благоев"
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания