Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обръщение от кмета на Свищов Генчо Генчев по повод Коледните и Новогодишни празници

Обръщение от кмета на Свищов Генчо Генчев по повод Коледните и Новогодишни празници
Добавена на: 2017-12-25 09:09:40

Уважаеми съграждани,

Броени часове ни делят от предстоящите коледни и новогодишни празници. Това е време, изпълнено с рождественска вяра и с надежда за по-хубава Нова година.
Когато се разделяме с нещо или с някого, когато настъпват промени в живота ни или просто изпращаме още една година, правим равносметка на отминалите дни. Обръщаме поглед към спомените, към радостите и скърбите, към успехите и неуспехите, и отмерваме всяка правилна и грешна стъпка.

На свой ред прелиствам страниците на календара и отчитам както малките и по-значителни успехи, така и всеки пропуск и грешка допуснати лично от мен и в дейността на общинското ръководство. Позволявам си отговорно да заявя, че през отминаващата 2017 година реализирахме много проекти, които са част от управленската програма. Успехите са плод на колективни усилия, които намират смисъл в добрите резултати, но същевременно си давам сметка, че постигнатото е малка част от вашите очаквания. Знам, че обществените проблеми са всеобхватни, защото ежедневно се сблъсквам с тях, и защото това са не само вашите болки, но и моите, и на всички нас. Вярвам, че откриването на път към тяхното разрешаване е обща цел. С нашите проблеми трябва да се справим заедно. Убеден съм, че в единомислие и разбирателство ще постигнем повече.
Аз, като кмет на община Свищов и общинското ръководството, както и служителите в общинските звена ще продължим да полагаме всички възможни усилия, предопределени ни от закона и ресурсите, с които разполагаме, за да изпълняваме служебните си задължения успешно, качествено и ефективно. И през новата година ще работим за подобряването на условията на живот в града и населените места от общината. Надявам се с постигането на нови успехи да оправдаем вашето доверие и подкрепа.

Скъпи съграждани,

Живеем в динамични дни – забързани за някъде, улисани в грижи, ежедневно се надпреварваме с времето, което все недостига и все по-рядко обръщаме внимание на себе си, на близките ни хора, на хубавите моменти и на красивите неща около нас. Наближават коледните и новогодишните празници – най-подходящото време да сгреем сърцата си с топлината на родния дом, да споделим малките неща с приятелите и семейството, да мечтаем и правим добри дела, да празнуваме.
Моето послание към всички вас са няколко пожелания, в които искрено вярвам и се надявам, че вярвате и вие.
Пожелавам ви здраве – за сила в делата, доброта – за светлина на душите, обич – за топлина в дните, прошка – за спокойствие на сърцата и благословение – за  дълъг и щастлив живот!

Весели празници!
Успешна, мирна и благодатна Нова година!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания