Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

420 лева дарение за проекта „България на длан - макети на открито“ внесоха ученици от СУ „Николай Катранов“

420 лева дарение за проекта „България на длан - макети на открито“ внесоха ученици от СУ „Николай Катранов“
Добавена на: 2017-11-07 09:06:13

420 лева дарение за проекта „България на длан - макети на открито“ внесоха ученици от СУ „Николай Катранов“

Средствата бяха събрани от дарителска акция, проведена в училището по инициатива на учениците от 7б, 7в и 8а класове

Дарението бе внесено в Деня на народните будители и е предназначено за изграждане на макет на шедьовъра на Колю Фичето в град Свищов – православния храм „Света Троица“, в чест на неговата 150-годишнина.
Средствата бяха събрани от дарителска акция, проведена в училището по инициатива на учениците от 7б, 7в и 8а класове на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов, с класни ръководители г-жа Милена Димитрова, г-жа Нина Божидарова и г-жа Галя Иванова.
На 1-ви ноември представителна група от учениците и учителите гостуваха в София в Националния исторически музей и внесоха лично своето дарение за изграждането на парка „България на длан - макети на открито“.
На място пред музея дарението бе прието от режисьора Александър Иванов (Съни Сънински), ръководител на проекта „България на длан“.
„От името на екипа на „България на длан - макети на открито“ благодарим безкрайно! За нас всяко дарение е безценно и незабравим жест на подкрепа.“, заяви Александър Иванов пред учениците.
Един макет от проекта „България на длан“ струва между 12 000 и 25 000 лв, в зависимост от големината му, като продължителността за изграждането отнема около 3 месеца. Използват се скъпи материали, за да са по-устойчиви на атмосферните условия.“
От проекта увериха свищовската група, че следващият макет, който ще се изгражда, ще е на църквата „Света Троица“ в Свищов, която според екипа е една от най-красивите в България. Макетът ще е 1,50 м висок и около 2 м дълъг.
Очаква се паркът „България на длан – макети на открито“ да бъде официално открит след около година и половина.
 
 По информация на СУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания