Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Проведе се кръгла маса на тема „Търговската гимназия, град Свищов и възрожденските ценности”

Проведе се кръгла маса на тема „Търговската гимназия, град Свищов и възрожденските ценности”
Добавена на: 2017-11-01 17:16:36

Проведе се кръгла маса на тема „Търговската гимназия, град Свищов и възрожденските ценности”

Партньори на събитието бяха Община Свищов и фондация „Димитър Хадживасилев”

В навечерието на Деня на народните будители, по инициатива на ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, бе организирана кръгла маса на тема „Търговската гимназия, град Свищов и възрожденските ценности”. Тя се проведе на 31 октомври в аулата на училището, а партньори на събитието бяха Община Свищов и фондация „Димитър Хадживасилев”.
В кръглата маса се включиха председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Анелия Димитрова, Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”, общински съветници, преподаватели от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, членове на Управителния съвет на училищното настоятелство, учители от Професионалната държавна търговска гимназия, бивши възпитаници на гимназията, родители на ученици, работодатели и други гости.
Теми за обсъждане на кръглата маса бяха следните въпроси: Място и роля на Търговската гимназия за утвърждаване на възрожденските ценности; Търговската гимназия - успешен старт в кариерата; Маркетингово позициониране на ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.
Зам.-кметът Анелия Димитрова направи презентация на всички учебни заведения в общината и подчерта значимостта на ПДТГ „Димитър Хадживасилев” за община Свищов. Тя поздрави всички присъстващи, заети в сферата на образованието, с настъпващия празник 1 ноември – Ден на народните будители.
По-късно учители от гимназията представиха иновации, които предстоят да навлезят в учебния процес.
Целта на кръглата маса бе да се покаже как през своята 132 годишна история Търговската гимназия е утвърждавала възрожденските ценности, реализирайки родолюбивите идеи на Дарителя – Димитър Хадживасилев чрез образователния процес и възпитанието на позитивни ценности в учениците.
- Свързвайки възрожденските и европейските ценности, школата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев” днес възпитава горди българи със самочувствието на европейци – подчерта в словото си директорката Румяна Иванова.
Организаторите споделиха още, че с тази кръгла маса искат да обединят всички обществени групи за диалог по въпросите за най-ефективното използване на ресурсите на Търговската гимназия в полза на общината и на България.
Румяна Иванова отправи публична покана към всички заинтересовани страни за отворени срещи, всеки петък от 13 до 16 часа в ЦКОП (Центъра за кариерно оринетиране и предприемачество) на гимназията. Там ръководството ще приема предложения за професиите, нужни на пазара на труда в община Свищов и на конкретни работодатели, готови да сключат договор за дуално обучение.

Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания