Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

НА 26 ОКТОМВРИ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПОЧИТА ПАМЕТТА НА СВ. ДИМИТЪР СОЛУНСКИ

НА 26 ОКТОМВРИ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПОЧИТА ПАМЕТТА НА СВ. ДИМИТЪР СОЛУНСКИ
Добавена на: 2017-10-26 09:17:10

Честит празник на всички именици и всички строители!

Димитровден е народен и православен празник, който отбелязваме на 26 октомври в памет на свети Димитър Солунски. От този ден се счита, че започва зимата. Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Народна поговорка гласи: "Георги носи лято, Димитър - зима". Днес празнуват всички с името Димитър и се чества денят на Строителя. Професионалният празник на Строителя е с дълбоки исторически корени у нас и е възстановен с постановление на Министерски съвет през 1996 година.  Празнуват всички архитекти, проектанти, строителни инженери и всички, ангажирани в сферата на строителството.  Около Димитровден се завършват строежите на нови къщи.
Пожелаваме на всички именици да бъдат здрави, а строителите винаги да се водят в работата си от думите на Майстор Колю Фичето, който оставя за бъдещите строители следния завет: "Стройте за векове, не само за пари, но за слава и чест на майстора.”
В община Свищов три православни храма носят името на Св. Димитър Солунски. Църквата „Св.Димитър” в Свищов е една от най-старите в града, а освен нея с празнични литургии и курбан за здраве ще отбележат празника църквите в с. Козловец и с. Овча могила.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания