Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Министър Нанков лично следи подмяната на нов водопровод за 2,7 млн.лева изграден с некачествени материали

Министър Нанков лично следи подмяната на нов водопровод за 2,7 млн.лева изграден с некачествени материали
Добавена на: 2017-09-25 10:01:22

През октомври министър Нанков ще посети Свищов

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Ноколай Нанков се е ангажирал лично да проследи подмяната на довеждащия водопровод в Свищов, който непрекъснато аварира и оставя града на сухо. Мащабното ВиК-съоръжение е изградено преди няколко години при управленито на бившия кмет на крайдунавския град Станислав Благов. В строителството му са вложени 2,7 млн.лева от държавната хазна, но след пускането му в експлоатация се оказало, че водопроводът е направен с изключително некачествени материали и заради това непрекъснато по трасето стават аварии. Със случая наскоро се зае и Окръжната прокуратура във Велико Търново, която разследва прахосаните пари. По настояване на общинската управа на крайдунваския град пък фирмата изпълнител се зае с подмяната на злощастното съоръжение.   
По време на лична среща с министър Нанков и депутатът от Великотърновския регион Цветан Цветанов, кметът на Свищов Генчо Генчев ги е запознал с проблема свързан с водопровода, който в момента се прави наново.    
"Подменени са първите 200 метра тръби, а направените проби показаха, че няма проблем в този участък. По старото трасе обаче възникна поредната 53-та авария и затова предстои подмяна на още 1000 метра тръбопровод. Министър Нанков се ангажира лично да следи как върви ремонта. Той обеща да съдейства да бъде осигурено държавно финансиране в размер на 400 000 лева за ремонт на компреметираната водопреносна мрежа на селата Хаджидимитрово, Козловец, Драгомирово и Морава, както и още 700 000 лв за нова водопреносна мрежа на улици в Свищов по ПУДОС", информира Генчо Генчев.   
Градоначалникът на Свищов сподели, че е изключително удовлетворен от срещата с министър Николай Нанков и Цветан Цветанов, на която е поставил и други наболели въпроси свързани с общината. Генчев изтъкнал, че от спешен ремонт се нуждае градския стадион, който не е обновяван, откакто е построен преди повече от 40 години. За пълна реконструкция "плаче" и спортната зала "Септември".За нужните средства общината ще кандидатства по ОП "Региони в растеж".    
"Общинската администрация ще изготви инвестиционни проекти за осигуряване за необходимото финансиране. Запознах министър Нанков и с лошата пътна инфраструктура на общината и невралгичните участъци на изхода на Свищов по пътя за Велико Търново, трасето през село Вардим и др. Говорихме и за пречиствателната станция за отпадни води, каза Генчев.    
В средата на октомври министърът на регионалното развитие ще посети Свищов, за да види и да открие обновените обекти-детска градина, сградата на финансовия отдел на общината , както и парк "Радост. 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА   
ТРУД, Велико Търново 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания