Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав по повод Деня на Независимостта на България и празниците на града „Свищовски лозници 2017“

Поздрав по повод Деня на Независимостта на България и празниците на града „Свищовски лозници 2017“
Добавена на: 2017-09-21 20:45:16

ГЕНЧО ГЕНЧЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ

Уважаеми съграждани,

       Приемете моите поздрави по повод Деня на Независимостта на България и празниците на града „Свищовски лозници 2017“.
       Тази година Националният празник съвпада с началото на традиционните тридневни тържества в Свищов, посветени на лозята и виното. Свищов е град на просветители, дарители и търговци, на хора със свободен и независим дух, но още в далечното минало той се е славел и с плодородни лозя и прочуто вино. Лозарството е било поминък на местното население, а в трудни моменти са го спасявали от глад. Същите прочути лозя подтикват Любен Каравелов да остави вълнуващото завещание, когато умре да не го погребват при мъртвите, а да го  закопаят край Дунава, в лозята свищовски.
       Всяка година в края на септември в Свищов е празник. Улиците на града се изпълват с оживление, обагрени от пъстротата на търговски дюкянчета, детски глъч се носи от лунапарка, а във въздуха ухае на есенно младо вино.
       Сред празничната еуфория на градския пейзаж своето място намират и поредица обществени, културни, забавни и спортни прояви. Програмата, която Община Свищов е подготвила, предлага цялото това многообразие на забавления от различен жанр и вкус.
      В навечерието на тези празници искам всички да отправим добри пожелания към идните дни, а поглеждайки назад да открием единствено достойни дела,  които да ни изпълват с чувство на гордост. Но за равносметка на изминалата година е още рано. Много неща се направиха и още много предстоят. Усилията на Общинското ръководство са насочени към подобряване на жизнената градска среда, както в града, така и в малките населени места. Инвестициите в тази посока са големи, но благодарение на разработените и спечелени евро проекти, което ни поставя на едно от челните места в страната, успяваме да се справим с част от наболелите с години проблеми. Социалната политика и сферата на образованието са приоритетни в нашата дейност. В тези две направления се направи много и предстоят още подобрения. Усилията и действията на Общинското ръководство в полза на всички жители от община Свищов ще продължат до тогава, докато имаме вашето доверие.
       Колкото и трудни да са дните, в които живеем, българите умеем да се веселим. Каня всички, които искат да превърнат в празник предстоящите три почивни дни – 22, 23 и 24 септември – да заповядат на „Свищовски лозници 2017“.
      Честит празник Свищов!
      Честит Ден на Независимостта!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания