Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Покана за харизанство

Покана за харизанство
Добавена на: 2017-08-07 14:56:02

Харизанството е вековна традиция в Православната църква, при което православни християни подпомагат даром с труда си храмове и манастири

Манастир „Св. св. Петър и Павел”, гр. Свищов, кани православни християни на 25 август 2017 г. (петък) и 26 август 2017 г. (събота), от 8.30 ч., да участват в извършване на безвъзмездна трудова дейност в манастира (харизанство). Извършват се строително-ремонтни, градинарски и домакински работи за благоустройване и благоукрасяване на светата обител. Харизани могат да бъдат пълнолетни мъже и жени.
 
Харизанството е вековна традиция в Православната църква, при което православни християни подпомагат даром с труда си храмове и манастири.
 
Този, който е отделил от времето си или от средствата си, за да помогне на светите храмове и манастири, бива възнаграден многократно от Господ – лично, както и неговите близки. Примери за това има много.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания